• Tik op Home-apps
  • Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • DALI

Voordat u de Resi DALI-gateway aansluit op TapHome, moet u de meegeleverde USB / COM-sleutel in uw computer gebruiken en de ModbusConfigurator.zip-applicatie installeren:

ModbusConfigurator.zip

Gedetailleerde handleiding voor het gebruik van ModbusConfigurator is hier:

Sluit RESI DALI aan op USB / COM-sleutel via A + / B- uitgangen. Stel in de ModbusConfigurator de juiste instellingen in voor RESI DALI-gateway (COM-poort, baudrate, ID). Start na succesvolle toegang tot de gateway de scan.

Scan vindt alle aangesloten DALI-stuurprogramma's en definieert hun respectievelijke korte adressen. Deze korte adressen zijn cruciaal voor DALI-integratie binnen de TapHome-applicatie.

Het onderstaande voorbeeld laat zien hoe DALI in Taphome kan worden geïntegreerd en 4 volledig gecontroleerde DALI-dimmeruitgangen kan worden gemaakt.

1. STAP: Verbind RESI DALI GATEWAY met elke vrije Taphome BUS-terminal

1. STAP: Download MODBUS-DALI hulpprogramma van Resi, scan netwerk, wijs kanalen toe aan uw lichten

1. STAP: INSTELLINGEN DIP-SCHAKELAAR RESI DALI GATEWAY

Voor een goede integratie is het noodzakelijk om RESI DALI Gateway te gebruiken met de volgende instellingen (Schakelaar 1 = UIT, Schakelaar 2 = UIT, Schakelaar 3 = AAN, Schakelaar 4 = AAN)

1. STAP: Configuratie binnen TAPHOME

• Nieuwe hardware-interface toevoegen

• Stel algemene instellingen in voor de RESI DALI Gateway

• Voeg een DALI-apparaat toe uit de sjabloon

Het resultaat - 4 DALI-dimmeruitgangen volledig bestuurd door Taphome

Als u meer DALI-lampen wilt bedienen, gebruikt u de RESI DALI-sjabloon opnieuw. Houd er rekening mee dat het startadres van de dimmer correct moet zijn ingesteld om de juiste korte adressen voor de nieuw geïmporteerde lampen te krijgen.

U kunt de korte adressen van elke lamp controleren of bewerken via RESI DALI Modbus Configurator en USB serieel converter. Vervolgens kunt u de korte adressen in de Taphome-toepassing controleren of corrigeren: