• Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • DALI

Before you connect Resi DALI gateway into Tahome, please use included USB/COM key in your computer and install ModbusConfigurator.zip application. Detailed guide how to use ModbusConfigurator is here:

http://www.resi.cc/prestashop/en/serial-products/16-resi-dali-modbus.html

Connect RESI DALI to USB/COM key via A+/B- outputs. In the ModbusConfigurator set proper settings for RESI DALI gateway (COM port, baudrate, ID). After successful access to gateway start scan.

Scan will find all connected DALI drivers and define their respective short addresses. These short addresses are crucial for DALI integration within TapHome application.

Het onderstaande voorbeeld laat zien hoe DALI in Taphome kan worden geïntegreerd en 4 volledig gecontroleerde DALI-dimmeruitgangen kan worden gemaakt.

1. STAP: Verbind RESI DALI GATEWAY met elke vrije Taphome BUS-terminal

1. STAP: Download MODBUS-DALI hulpprogramma van Resi, scan netwerk, wijs kanalen toe aan uw lichten

1. STAP: INSTELLINGEN DIP-SCHAKELAAR RESI DALI GATEWAY

Voor een goede integratie is het noodzakelijk om RESI DALI Gateway te gebruiken met de volgende instellingen (Schakelaar 1 = UIT, Schakelaar 2 = UIT, Schakelaar 3 = AAN, Schakelaar 4 = AAN)

1. STAP: Configuratie binnen TAPHOME

• Nieuwe hardware-interface toevoegen

• Stel algemene instellingen in voor de RESI DALI Gateway

• Voeg een DALI-apparaat toe uit de sjabloon

Het resultaat - 4 DALI-dimmeruitgangen volledig bestuurd door Taphome

Als u meer DALI-lampen wilt bedienen, gebruikt u de RESI DALI-sjabloon opnieuw. Houd er rekening mee dat het startadres van de dimmer correct moet zijn ingesteld om de juiste korte adressen voor de nieuw geïmporteerde lampen te krijgen.

U kunt de korte adressen van elke lamp controleren of bewerken via RESI DALI Modbus Configurator en USB serieel converter. Vervolgens kunt u de korte adressen in de Taphome-toepassing controleren of corrigeren: