• Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • Netwerk architectuur

1. Alle 'on-site'-operaties zijn volledig onafhankelijk van netwerk- of internetverbinding.
    2. Wanneer de gebruiker verbinding maakt via het lokale netwerk, wordt alle communicatie tussen mobiele telefoon / tablet en de besturingseenheid uitgevoerd binnen het lokale netwerk. Volledig onafhankelijk van internetverbinding.
    3. Wanneer de gebruiker op afstand verbinding maakt (buiten LAN), wordt de TapHome Cloud-server gebruikt om gegevens tussen de gebruiker en de besturingseenheid te initiëren en veilig door te sturen (openbaar IP-adres is niet vereist). Alle beslissingen worden op de regeleenheid gelaten. Het is ook mogelijk om een externe verbinding in te stellen zonder TapHome-servers te gebruiken.

Online versus offline

TapHome biedt het beste van 2 werelden: volledig functioneel en autonoom in offline modus, met mogelijkheid om aangepaste externe toegang (DynDNS, statische IP, VPN) in te stellen, en nulconfiguratie en veiligheid van externe toegang via internet.

Offline modus
    (lokaal netwerk)

Online mode
    (toegang op afstand)

Basis gebruik
    bijv. temperatuur wijzigen, het licht schakelen

(tick)(tick)

Initiële setup

(tick)(error)

Configureer alles bijv. modules, Smart Rules , toegang, machtigingen, statistieken, apparaten blootstellen, scannen van bussen, enz.

(tick)(tick)

Firmware-updates (modules, besturingseenheid)

(tick)(tick)

Opslag van historische gegevens

beperkt tot 3 uur

(tick)

onbeperkt

Wereldwijde versus lokale accounts

Wereldwijde accounts zijn de beste manier om verbinding te maken met de locatie. Het is een unieke combinatie van e-mail en wachtwoord. Als het wordt vergeten, kan het wachtwoord opnieuw worden ingesteld door een tijdelijk wachtwoord naar de e-mail van de gebruiker te verzenden, bijvoorbeeld: naam@gmail.com / wachtwoord.

Lokale accounts worden vooraf bepaald door de eigenaar van de installatie en kunnen worden hergebruikt, bijvoorbeeld een hotelkamer. bijv. admin / admin, room432 / uQ492i.

Wereldwijd account

bijv. john.smith@gmail.com

Lokaal account

bijv. admin / admin

Mogelijkheid om in te loggen zonder een persoonlijk account aan te maken

(error)

(tick)

Handig voor hotelkamers

Mogelijkheid om vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen

(tick)(error)

Mogelijkheid om wachtwoord te wijzigen

(tick)(tick)

Mogelijkheid om te schakelen tussen installaties

(tick)(error)

Geen internettoegang vereist bij eerste aanmelding (onafhankelijkheid op TapHome-servers)

(error)(tick)

Voor meer informatie check Gebruikers en machtigingen: https://taphome.com/sk/support/85721089.

Lokale verbinding

Mobiele app in LAN

Applicatie voor de mobiele telefoon

Geen tussenliggende server

Besturingseenheid

Luistert naar uitzendingen van de besturingseenheid om er snel verbinding mee te maken, zelfs als het IP-adres is gewijzigd

• HTTP-aansluiting, poort 80

← Directe communicatie →

Regeleenheid zendt zijn identificatiegegevens uit voor snelle detectie voor apps in het lokale netwerk

• Poort 80
    • IP-adres kan door de router worden verkregen via de DHCP-service of handmatig als statisch IP via TapHome-toepassing of statische IP-adresreservering aan de routerzijde
    • Mogelijk om autonome externe toegang te creëren met behulp van Dynamic DNS, Static IP of VPN

Tunnelserver

Biedt een brug tussen de app buiten het lokale netwerk en de besturingseenheid. Er worden geen gegevens opgeslagen op deze server, het biedt alleen een beveiligde tunnel tussen client-applicaties (die niet aanwezig zijn in het lokale netwerk) en de besturingseenheid.

Mobiele app buiten LAN

Mobile app

Microsoft Azure Cloud

Besturingseenheid

App buiten lokaal netwerk initieert veilige verbinding met tunnelserver

• HTTPS-aansluiting, poort 443
    • SSL-codering

→ TUNNELING-SERVER ←

• Biedt basisverificatie
    • Minimalistische infrastructuur, daarom zijn de kosten extreem laag en deze service kan gratis worden aangeboden

Besturingseenheid brengt een veilige verbinding tot stand met de tunnelserver

• HTTPS-aansluiting, poort 443
    • SSL-codering
    • Niet zichtbaar op internet, dus bijna nul kans op internetaanval

Eerste aanmelding met een wereldwijd account (e-mailadres en wachtwoord)

→ CLOUD API-SERVER

• Verificatie van e-mail en wachtwoord
    • Krijg lijst met beschikbare locaties

Controle-eenheid heeft laatste woord om verbinding van globaal account te accepteren of te weigeren

Opslag van historische gegevens

Wanneer u het opslaan van waarden of statistieken van gespecificeerde apparaten inschakelt, worden korte-termijngegevens gedurende een beperkte tijd in de regeleenheid opgeslagen. Als de besturingseenheid is verbonden met internet, verzamelt deze de gegevens, optimaliseert deze en stuurt deze naar Storage Cloud Server.

Onderstaande tabel toont hoe lang de gegevens worden opgeslagen:

Offline

Online

Onmiddellijke waarden

tot 5 uur

Onbeperkt

Statistieken per uur

tot 7 dagen

Onbeperkt

Dagelijkse statistieken

tot 365 dagen

Onbeperkt

Voordelen van een cloud-backend

1. Er is geen IP-adresinstelling vereist, het is niet nodig om naar de routerinstellingen te gaan
    2. Internetprovider of router kan worden gewijzigd zonder dat er iets in de configuratie hoeft te worden gewijzigd
    3. De hoogst mogelijke beveiliging, het IP-adres van de klant is niet zichtbaar vanaf het openbare internet
    4. Perfecte uptime en wereldwijde bereikbaarheid. TapHome maakt gebruik van Microsoft Azure, een van de beste cloudproviders ter wereld.

TapHome biedt gratis cloud-backend.

Privacy

Gegevens worden alleen in de cloud opgeslagen als de Global-account wordt gebruikt en de apparaatwaardegeschiedenis is ingeschakeld door de gebruiker. In dat geval worden de gegevens gekoppeld aan de accountnaam.

De accountnaam kan een willekeurige tekst, virtuele e-mail of een echte e-mail zijn. De enige situatie waarin de opgeslagen statistische gegevens aan een persoon kunnen worden gekoppeld, is wanneer de accountnaam een echte e-mail is en deze de naam van de gebruiker bevat.

Alternatieve verbindingsscenario's (optioneel)

Statisch IP-adres handmatig instellen via TapHome-toepassing (versie 2019.x en hoger):

• Ga naar Instellingen → Mijn locatie → Netwerkinstelling → schakel DHCP inschakelen uit.
    • Typ een nieuw statisch IP-adres voor Core. U kunt ook Netwerkmasker, gateway en DNS-server bewerken. Zorg ervoor dat het nieuwe statische IP-adres buiten het bereik is van dynamisch toewijsbare IP-adressen die door de router worden gebruikt.
    • Bevestig de wijzigingen met de knop "Netwerkinstellingen opslaan en opnieuw opstarten". Na het opnieuw opstarten werken de nieuwe instellingen.

Stel een statisch IP-adres in de DHCP-instellingen van de router in en gebruik de DNS-service van Dyn om rechtstreeks verbinding te maken:

• Ga naar routerinstellingen en maak een statische IP-reservering voor DHCP voor TapHome Core. Voor deze optie is TapHome Core mac-adres vereist.

Andere:

• VPN kan ook worden gebruikt
    • Core kan volledig worden losgekoppeld van het lokale netwerk en zou worden bestuurd met licht / jaloezieschakelaars of Multi-zone Controller.

Serviceserver

• Update van Linux-componenten van de besturingseenheid
    • Automatische tweewekelijkse back-ups
    • Gecodeerde verbinding, poort 23