• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Basisprincipes van verlichtingstimer

Als je het licht automatisch wilt aansturen via bewegingssensor, maar ook de mogelijkheid wilt behouden om het te bedienen met een drukknop aan de muur, gebruik dan Verlichtingstimer smart rule.

Basis instellingen

Selecteer op het lichte apparaat Voeg nieuwe slimme regel toe en kies Verlichtingstimer .

Kies in de configuratie van Verlichtingstimer juiste bewegingssensor en stel in hoe lang het licht moet blijven branden als er beweging wordt opgemerkt.

Om het licht uit te schakelen nadat de bewegingstimer is afgelopen, moet je nog een smart rule Houd standaardwaarden aan toevoegen en een actie instellen om het licht uit te schakelen. De reden waarom dit wordt gedaan in 2 afzonderlijke slimme regels is om gebruikers andere automatiseringsregels met lagere prioriteit te laten definiëren (bijv. Dagelijkse planning ), hoewel gebruikers in de meeste gevallen gewoon het licht willen uitschakelen.

Op de onderstaande afbeelding is het lichtapparaat te zien, waarop 2 slimme regels van toepassing zijn. Houd er rekening mee dat Verlichtingstimer een hogere prioriteit heeft dan Houd standaardwaarden aan .

Bediening met wanddrukknoppen

Als u ook handmatige bediening van het licht wilt inschakelen met behulp van wanddrukknoppen, definieer dan hun functionaliteit direct in deze slimme regel. Het zal betere timingopties mogelijk maken:

• kies hoe lang de lichten moeten blijven branden nadat de gebruiker ze handmatig heeft ingeschakeld, en ook
    • hoe lang de bewegingssensor moet worden genegeerd wanneer de gebruiker het licht uitdoet en de kamer verlaat, en niet wil dat de bewegingssensor hem detecteert en het licht onmiddellijk weer inschakelt.

Beperking van de bewegingssensor

Gebruik het pictogram aan de rechterkant van de bewegingssensor om voorwaarden te definiëren wanneer de bewegingssensor moet worden ingeschakeld.