• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Smart Rules - Algemene introductie

Smart rules in TapHome zijn verschillende algoritmen die de relatie tussen een input en een output definiëren door precies te specificeren onder welke omstandigheden aan de inputzijde een gedefinieerde actie wordt uitgevoerd aan de outputzijde, bv. door op de drukknop te drukken gaat het licht aan, overschrijding van de CO2-drempel zet het ventilatieniveau op maximum of stuurt een waarde van de ene variabele naar de andere

Smart rules locatie binnen TapHome GUI

Smart rules kunnen worden toegevoegd in het gedeelte Slimme regels in de detailweergave van elk apparaat.

495

1. Detailweergave van het apparaat Apparaatnaam met bijbehorende zone en categorie

2. Staat (waarde) van het apparaat

3. Sectie Logboeken

Lijst van de uitgevoerde apparaatacties in de tijd

4. Smart Rules Sectie

Nieuwe slimme Smart rule opent de lijst van Smart Rules die beschikbaar zijn voor het corresponderende apparaat

5. Extra opties

Lijst van Smart rules

Basislijst - biedt snelle toegang tot veelgebruikte Smart rules voor het geselecteerde apparaat

Volledige (geavanceerde) lijst - door op "Alles weergeven" in de basislijst te drukken - worden alle beschikbare Smart rules voor het geselecteerde apparaat weergegeven

List van Smart rules in detail

495

1. Toplijst - Deze Smart Rules zijn van invloed op het apparaat (bijv. Licht). Wanneer u Smart Rules toevoegt vanuit deze lijst, wordt het apparaat automatisch ingesteld als een uitgang (actuator) in die Smart Rule. U kunt het pijlpictogram boven aan de lijstkop naar Apparaat zien

2. Apparaatpictogram - toont de positie van het apparaat tussen de bovenste en onderste lijst met Smart rules

3. Onderste lijst - voor deze Smart rules werkt het apparaat als invoer. Wanneer u Smart rule toevoegt uit deze lijst, wordt apparaat automatisch ingesteld als invoer in die Smart rule

Merk op dat de hierboven beschreven logica ook wordt toegepast in slots voor Smart Rules in de detailweergave van het apparaat.

495

1. Beïnvloed door - lijst met ingevoegde Smart rules die van invloed zijn op het apparaat. Apparaat is een uitgang (actuator) in deze Smart rules

2. Knop om nieuwe Smart rule in te voegen

3. Toegewezen Smart rules - lijst met ingevoegde Smart rules waarbij het apparaat als invoer werkt

3 stippen aan de rechterkant bevatten enkele snelle handige tools (hernoemen, uitschakelen, dupliceren, machtigingen wijzigen en verwijderen)

Inside de Smart Rule

495

1. Opslaan - om wijzigingen van de Smart rule in te voegen of op te slaan

2. Invoersectie - geselecteerde apparaten die werken als invoer in de huidige Smart rule

3. Acties - sectie om de uitgang (actuator) en de actie te definiëren

4. Naam van de Smart rule, klik hierop om deze te bewerken

5. Ingeschakeld - om de Smart rule in te schakelen/te omzeilen. Hiermee wordt de Smart rule niet verwijderd, maar schakel deze indien nodig uit

6. Beperkende voorwaarde

Hiermee kunt u slimme Smart rule in- of uitschakelen via gespecificeerde voorwaarden

7. Verwijderen - verwijder (verwijder) de Smart rule. Deze actie wordt gevolgd door een bevestigingsvenster en bij bevestiging wordt de Smart rule voor altijd verwijderd (ongedaan maken niet mogelijk).