• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Eenvoudige configuratie met behulp van sjablonen

Om een Modbus-compatibel apparaat snel in te stellen, hoeft u Modbus-parameters en TapHome-expressies niet te kennen.

Stapsgewijze handleiding

Open Menu → Instellingen → Hardware → Modbus RTU

1. Stel in het menu Terminals de juiste BUS-connector in, waarop uw apparaat is aangesloten. Als er geen BUS beschikbaar is, moet u de selectie ongedaan maken via Instellingen → Hardware → Tap Home Bus.
    2. Stel de juiste baudrate, pariteit, databits, stopbits en pollinterval in. In sommige gevallen stelt de sjabloon die attributen voor u in. Houd er rekening mee dat u meer dan één modbus-apparaat op dezelfde BUS kunt gebruiken, maar dat ze dezelfde algemene modbus-instellingen (Baudrate, Parity, Data Bits, Stop Bits) en specifieke Slave ID voor elk aangesloten apparaat moeten gebruiken.
    3. Klik op Toevoegen van sjabloon en selecteer uw compatibele apparaat.
    4. Wanneer u de juiste Modbus Slave ID instelt en terugkeert vanuit dit dialoogvenster, worden vooraf geconfigureerde apparaten gemaakt.

Aangezien zowel TapHome Bus als Modbus RTU gebaseerd zijn op de RS485-standaard, zijn ze niet compatibel. Het is niet mogelijk om TapHome Bus-apparaat en Modbus RTU-apparaat te combineren op een enkele BUS.

Sjablonen voor Modbus RTU-apparaten zijn te vinden op "Compatibele apparaten".

Carlo GavazziJablotronViessmann