• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • TapHome KNX Gateway configureren in ETS

TapHome KNX Gateway gebruikt een KNX-component van Weinzierl genaamd BAOS. De gateway staat in ETS onder de naam Weinzierl. BAOS is KNX-gecertificeerd.

1.

Productdatabase importeren

Download de productdatabase van deze pagina.

Open ETS 5 → Catalogi → Weinzierl-productdatabase importeren uit gedownload archief.

2.

Voeg BAOS-module toe aan uw installatie

Wijzig naar Topologie-weergave in ETS-project:

Kies uit de producentencatalogus de Weinzierl-producent en vind de KNX BAOS 832-module. Plaats de module in het juiste gebied en de juiste lijn.

3.

Configureer BAOS-datapunten

Selecteer BAOS-module en schakel naar de parameters. Kies eerste gegevenspuntgroep 1-10, selecteer gegevenspunt 1 type.

Datapunttypen ondersteund door BAOS met bijbehorende TapHome-apparaten of variabelen:

Label in BAOSData point typeUsed by TapHome virtual devicesUsed by TapHome virtual variableComment
    DPT 11 Bit, Boolean

DPT 22 Bit, Control

DPT 34 Bit, Dimming, Blinds

DPT 48 Bit, Character Set

DPT 58 Bit, Unsigned Value

DPT 68 Bit, Signed Value

DPT 72 Byte, Unsigned Value

DPT 82 Byte, Signed Value

DPT 92 Byte, Float Value

DPT 103 Byte, Time

Implementing date and time from KNX into TapHome does not make sense. TapHome has its own internal date and time engine.
    DPT 113 Byte, Date

DPT 124 Byte, Unsigned Value

DPT 134 Byte, Signed Value

DPT 144 Byte, Float Value

DPT 154 Byte, Access

DPT 1614 Byte, String

Planned feature, coming soon
    DPT 171 Byte, Scene Number

DPT 181 Byte, Scene Control

Schakel naar Groepsobjecten, klik met de rechtermuisknop op het gegevenspunt en kies Eigenschappen. Voor datapunten die worden gebruikt om gegevens naar TapHome te communiceren, selecteert u de opties Communicatie, Schrijven, Verzenden:

Voor gegevenspunten die alleen vanuit TapHome worden geschreven, selecteert u de opties Communicatie, Lezen, Verzenden:

4.

Groepsadressen configureren

Schakel over naar de weergave Groepsadressen en koppel BAOS-gegevenspunt aan de juiste groep:

Herhaal de stappen 3. en 4. voor alle gegevenspunten die u aan TapHome wilt communiceren.

5.

Download

Verbind de KNX-gatewaykaart met de KNX-bus en de pc met een KNX-interface. Druk op de knop Leren op de KNX Gateway (groene LED moet oplichten). Selecteer het apparaat KNX BAOS 830 en gebruik het menu Downloaden / volledige download.