• Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • Jablotron-alarm

Jablotron 100 alarmsysteem biedt RS485 gateway om veilig verbinding te maken met systemen van derden.

TapHome Core-regeleenheid biedt 3 terminals voor TapHome Bus-apparaten of andere op RS485 gebaseerde apparaten. Dankzij ondersteuning van het Jablotron-protocol kan TapHome waarden van / naar Jablotron 100-alarm lezen / schrijven.

Stapsgewijze handleiding

Verbind JA-121T met TapHome Core.

JA-121T biedt galvanische isolatie, daarom mogen GND's van Jablotron- en TapHome-voedingen niet worden aangesloten.

1. Open Instellingen → Hardware:
      a. Schakel Terminal 3 uit in TapHome Bus → Terminals
      b. + Nieuwe interface toevoegen → Jablotron

1. Open Instellingen → Hardware → Jablotron:
      a. Terminal 3 inschakelen
      b. Stel het Jablotron-wachtwoord in (formaat 1 * 2345, waarbij 1 de ID van de externe gebruiker is en 2345 het wachtwoord is). Dit wachtwoord moet in het Jablotron-systeem worden gemaakt.

1. Programmeer PG-uitgangen in Jablotron. Om een onmiddellijke reactie van bijvoorbeeld een bewegingssensor te krijgen, moet deze worden geprogrammeerd als PG-uitgang in Jablotron.
      Typische gebruiksgevallen:
      • Bewapende status van het huis, om zonwering, verwarming, koeling en ventilatie aan te passen
      • Bewegingssensor om het licht in de gang aan te zetten wanneer er 's nachts beweging is
      • Windows in een zone om pushmeldingen te geven bij het verlaten van het huis met geopende ramen

1. Open in de rechterbovenhoek Menu → Configuratie en definieer PG1 - PG32 als Alleen-lezen of Lezen / schrijven.

1. In Service-instellingen van elke PG kunt u het apparaattype definiëren om het pictogram en de configuratie aan te passen.

a. Alleen-lezen apparaattypen voor Reed-contacten

b. Apparaattypen lezen / schrijven voor schakelaars

BELANGRIJK: Het is niet mogelijk om Jablotron Gateway te combineren met een ander apparaat op dezelfde busterminal. Alle terminals zijn RS485-standaard, maar dit biedt alleen elektrische compatibiliteit, geen gegevenscompatibiliteit.