• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • KNX-apparaten in TapHome

1.

KNX-gateway toevoegen aan TapHome-bus

Voor het toevoegen van een KNX-gateway aan TapHome Bus gebruikt u dezelfde procedure als voor elk TapHome-apparaat. Kies in TapHome Bus - Nieuwe apparaten zoeken - en wacht tot KNX Gateway is toegevoegd aan de bus. Nu kun je het vinden op TapHome Bus-apparaten:

2.

Nieuwe interface toevoegen

Kies bij Hardware-optie Nieuwe interface toevoegen en selecteer KNX uit de lijst:

In KNX interface click on KNXGatewayId:

Selecteer in de geopende lijst met apparaten KNX Gateway (KNXG) en klik op Volgende:

3.

KNX-apparaten toevoegen

Klik in de KNX-interface nu op Apparaat toevoegen. Kies het apparaat in de geopende ondersteunde lijst met apparaten en klik op OK:

Nu ziet u in KNX-interface het toegevoegde apparaat:

Klik op het apparaat, selecteer Service-instellingen, klik op het tabblad Apparaat en vul de apparaatparameters in ETS voor KNX BAOS Gateway:

DTPIndex is het gedefinieerde gegevenspuntnummer en DTPType is het gegevenspunttype.

Selecteer terug en sla parameters op. Nu is het apparaat geconfigureerd en moeten gegevens worden bijgewerkt van / naar KNX-bus.

4.

Apparaten met meerdere datapunten

4.1 Thermostaat

De definitie van de openingsthermostaat toont de volgende gegevenspunten:

Als er geen vochtmeting in het apparaat is opgenomen, stel dit dan in op 0 - Uitgeschakeld

4.2 Blind

De definitie van de blinde opening toont de volgende gegevenspunten:

4.3 Drukknop

Naast het gebruik van klassieke drukknoppen, werkt TapHome ook met design KNX-drukknoppen.

In de onderstaande beschrijving maakt de configuratie alle precieze besturingsopties mogelijk zoals ze in TapHome gebruikelijk zijn:

• Licht schakelen
    • Scene sequencer
    • Jaloeziebesturing met verschillende reacties op kort indrukken en lang indrukken
    • Continu dimmen terwijl de drukknop wordt ingedrukt

Zet Kanaalfunctie op Dimmen :

Er worden twee datapunttypen gegenereerd - schakelen en dimmen.

Definieer 1 bit datapunttype voor Kort indrukken en 4 Bit datapunttype voor Lang indrukken :

Maak Groepsadressen voor beide Kort indrukken en Lang indrukken en koppel de apparaten:

In TapHome, kaart zowel Kort indrukken als Lang indrukken :