• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Vergelijking, Script

Al deze slimme regels gebruiken de TapHome Expressions-scripttaal.

Vergelijking

Het gebruik van expressies definieert een voorwaarde waarvan het resultaat alleen TRUE of FALSE kan zijn. Op basis van het resultaat worden vervolgens vooraf gedefinieerde acties uitgevoerd.

Draait wanneer:

• De waarde van elke invoervariabele verandert

Speciale eigenschappen:

• Minimale duur: Wanneer de resulterende waarde TRUE is, verlengt de slimme regel deze voor ten minste de minimale duur, ook al is deze mogelijk eerder naar de FALSE-status overgeschakeld. De resulterende waarde blijft daarom gedurende een gedefinieerde minimale tijd TRUE. Deze timer wordt gereset wanneer het resultaat van de conditie verandert van FALSE in TRUE.
      Voorbeeld: Als de watertemperatuur in het circuit onder X graden Celsius daalt, schakelt de circulatiepomp in, maar niet voor minder dan 10 minuten.
    • Maximale duur: Wanneer de resulterende waarde TRUE is voor langer dan de gedefinieerde maximale duur, schakelt het resultaat over naar de FALSE-status, ook al is de FALSE-voorwaarde niet opgetreden. Deze timer wordt gereset wanneer de toestand verandert van FALSE naar TRUE.
      Voorbeeld: Als de CO2-waarde in de kamer boven de 1000ppm komt, open dan een raam. Maar niet langer dan 2 uur.

Voorbeelden:

Als CO2 hoger is dan 800, open het raam en houd het niet langer dan 2 uur open

• Invoervariabelen: CO2-sensor… Co
    • Vergelijking: Co > 800
    • Actie voor TRUE: niveau instellen voor raamopening... 100%
    • Actie voor FALSE: niveau instellen voor raamopening... 0%
    • Maximale duur: 2 uur

Als de CO2 hoger is dan 1200 en er is iemand in de kamer, of als de CO2 hoger is dan 800 en er is niemand in de kamer, open dan het raam.

• Invoervariabelen: CO2-sensor… Co, Presence… Mu
    • De actie voor TRUE en FALSE is hetzelfde als in het bovenstaande voorbeeld
    • Vergelijking:

A:

((CO > 1200) AND (Mu = 1)) OR ((CO > 800) AND (Mu = 0))

B:

IF Mu=1
      IF(Co > 1200, RETURN(1));
    ELSE
      IF(Co > 800, RETURN(1));
    END
    RETURN(0);

Als de temperatuur op een van de thermometers boven de 40 graden Celsius komt, stuur dan een melding.

• Invoervariabelen: Thermometer 1… Te1, Thermometer 2… Te2, Thermometer 3… Te3
    • Vergelijking (Te1 > 40) OF (Te2 > 40) OF (Te3 > 40)
    • Actie voor TRUE: melding verzenden (belpictogram)
    • Actie voor FALSE: Geen

Script

Het wordt gebruikt om de waarden van apparaten of variabelen te berekenen. Het maakt eenvoudige lineaire programmering of het gebruik van cycli mogelijk, zonder de mogelijkheid om complexe acties op apparaten te gebruiken (bijv. puls, timing).

Wordt geactiveerd wanneer:

• Elke invoervariabele die is gemarkeerd als Trigger verandert
    • Gecontroleerde trigger - met behulp van een knop die kan worden geactiveerd door verschillende slimme tijdregels zoals Wekelijks schema

Voorbeeld:

1

Elke zaterdag om 10 uur schrijf je het verbruik van de vorige week in de variabele, en begin je het huidige verbruik van deze week te tellen op basis van de meter, die het geaccumuleerde verbruik van de aansluiting teruggeeft, ongeacht de wekelijkse intervallen. Omdat TapHome-statistieken zijn geoptimaliseerd voor prestaties, gebruiken ze vooraf gedefinieerde intervallen waarin het niet mogelijk is om de start "op zaterdag om 10 uur" in te stellen, het is noodzakelijk om dit op te lossen via zijn eigen variabelen en script.

• Modus: start wanneer de knop wordt ingedrukt
    • Invoervariabelen: totaal cumulatief verbruik
    • Variabelen lezen en schrijven: verbruik vorige week, cumulatief verbruik aan het begin van de periode
    • Extra slimme regels:
      • Wekelijks schema, die elke zaterdag om 10 uur een virtuele knop lanceert
    • Script:

Verbruik vorige week := Totaal gecumuleerd verbruik - Gecumuleerd verbruik aan het begin van de periode; Gecumuleerd verbruik aan het begin van de periode := Totaal gecumuleerd verbruik;

Voorbeeld:

2

Regeling van 3-traps ventilatiesysteem op basis van temperatuurverschil.

HYSTERESIS(temperature, 26, 24, 3,
    HYSTERESIS(temperature, 22, 20, 2,
    HYSTERESIS(temperature, 18, 16, 1, 0, Mu), Mu), Mu);