• Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • Azimut hen offsets

De op deze pagina beschreven instelling is vereist voor de juiste functionaliteit van Smart Rule "Jaloezieën aanpassen aan de zon"

Open de service-instellingen van een jaloezie of glijbaan en zoek de sectie ZONNORGANTIE.

Attribuut

Standaard waarden

Gebruik

Offsets

0º, 0º, 0º, 0ºdoc_tap_smart_sun;
    doc_tap_Azim_wi;180ºdoc_tap_rule_sun;
    doc_tap_Wi_height;2mdoc_tap_adjustment_ray;
    doc_tap_Distance_wi;1mdoc_tap_Blinds_ray;

Azimuth

Om de azimutrichting van het raam te detecteren, ga je in de kamer staan met de smartphone uit het raam. Aantal graden (Noord = 0º) is de azimut.

iOS: vooraf geïnstalleerde kompas-app, plus PV Optiimzer & Solar-kompas (https://itunes.apple.com/us/app/pv-optimizer-solar-compass/id971828374) Android: SunMoonTracker (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PYOPYO.SunMoonTracker&hl=en_US)

Het wordt aanbevolen om een fysiek kompas of een app te gebruiken met de mogelijkheid om de oriëntatie aan te passen op basis van de zonpositie, vanwege sterke magnetische interferentie in gebouwen. Fout van ingebouwd smartphonekompas kan oplopen tot + -90º

Smart Rule zonweringaanpassing volgens de zon is alleen actief als de azimut van de zon + -90 graden van de azimut van het venster is. Als niet aan deze voorwaarde of andere voorwaarden gespecificeerd in de Smart Rule wordt voldaan, neemt een andere Smart Rule met lagere prioriteit de controle over de jaloezie- / Smart Rule .

Azimuth / Elevation Offsets

Offsets moeten worden gebruikt wanneer er obstakels zijn in de richting van zonlicht wanneer dit het raam bereikt.

Offsets boven / onderhoogte