• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • LG Airconditioning via PI-485 en LGAP-protocol

TapHome ondersteunt directe communicatie via RS485 (BUS 1, BUS 2 of BUS 3 terminal) met LG airconditioningcondensors en split units. Dit wordt gedaan door de LG PI-485-communicatiekaart en door een eigen LGAP-communicatieprotocol.

• Communicatie via RS485 (bus) verbinding.
    • Meerdere split-units kunnen volledig worden bediend vanuit TapHome met minimale extra kosten.
    • PI-485 kan worden geleverd door LG-leverancier of rechtstreeks worden gekocht bij TapHome op sales@taphome.com voor 124,50 euro - aanbevolen verkoopprijs zonder btw

Het is mogelijk om elke split-unit afzonderlijk te regelen:

• Aan uit
    • Bedrijfsmodus (Koeling, Ontvochtiging, Alleen ventilator, Auto, Verwarming)
    • Thermostaat (instelpunt, werkelijke temperatuur)
    • Ventilatorsnelheid (Laag, Gemiddeld, Hoog, Auto)
    • Vleugelschommeling (Aan, Uit)

Verenigbaarheid

LG AC productlijn

PI-485 ingebouwd

PI-485 kan worden toegevoegd

Multi V 3

Multi FDX

Multi MU3 en hoger Bijv .: MU3M25

Split 18 en hoger

Multi MU2 Bijv. MU2M15, MU2M16, MU2M17

(error)(error)

Voorwaarden

Bdrading
    Verbind de PI-485-kaart met de buitencondensator

1. Schakel de stroom naar het systeem uit
      1. Sluit CN_OUT op de PI ‐ 485 aan op CN_CENTRAL op de ODU-printplaat
      2. Verbind BUS_A en BUS_B op de PI-485 met de LG Central Controller of Gateway
      3. Selecteer de juiste DIP-schakelaarconfiguratie: 1 en 4 AAN, alle andere UIT

1. Sluit CN_PWR op de PI-485 aan op de voedingsconnector van de buitenunit
    2. Herstel de stroomtoevoer naar het systeem

Controleer of de PI-485-kaart correct werkt

Rode LED

• LED knippert evenveel als het aantal aangesloten binnenunits en gaat vervolgens UIT.

• Dit proces wordt na elke 3 minuten herhaald

Oranje en gele LED

• LED knippert continu

Groene RS485 LED

• LED knippert wanneer PI-485 gegevens ontvangt van de centrale controller.

Zie LG PI-485 Installatiehandleiding voor meer informatie:

Verbind de PI-485 met TapHome

Een of meer PI-485-kaarten kunnen worden aangesloten op de TapHome BUS-terminal. Deze communicatielijn kan niet worden gecombineerd met TapHome Bus-apparaten of Modbus RTU-apparaten.

Configuratie

Adressen toewijzen aan LG-split-units

Schakel de split-binnenunit in. Om het unieke identificatieadres in te stellen, moet u een combinatie van knoppen op de infraroodafstandsbediening gebruiken.

Verwijder de batterij van de infraroodafstandsbediening. Houd tegelijkertijd de "FAN SPEED" -knop ingedrukt en plaats de batterij terug. Let op, die tweede knop kan per model verschillen. U kunt ook proberen om de knop linksboven, "COMFORT AIR" of "MODE" te gebruiken. Zodra u de adresconfiguratiemodus binnengaat, ziet u 2 cijfers op het display en kunt u het adres wijzigen door op de TEMPERATUUR OMHOOG / OMLAAG-knoppen te drukken. Bevestig uw keuze met de knop "POWER". Verwijder de batterij en plaats deze weer terug als u klaar bent.

Houd er rekening mee dat het adres van de LG-unit op de afstandsbediening een hexadecimaal getal is, terwijl het in de TapHome-configuratie een decimaal getal is. Bijv. Nummer 0A in LG wordt vertaald als nummer 10 in TapHome, en nummer 10 in LG wordt vertaald als 16 in TapHome.

LG-interface definiëren in TapHome

Open Instellingen → Hardware → TapHome Bus → Terminals en schakel één BUS-terminal uit zodat u deze kunt gebruiken voor communicatie met LG.

In Instellingen → Hardware → Nieuwe interface toevoegen → LGAC

Voeg gesplitste eenheden toe met het juiste adres.