• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Siri-snelkoppelingen en Android-widgets

"Hej Siri, open the gate"

TapHome Control Unit houdt een open beveiligde verbinding met Cloud-server, waardoor directe afstandsbediening van door de gebruiker gedefinieerde apparaten via URL-oproepen mogelijk is. Het is mogelijk om voorgedefinieerde acties zeer snel uit te voeren, zonder de TapHome-app te hoeven openen of zelfs zonder de telefoon te ontgrendelen (Siri).

Veiligheidsmaatregelen

Elk van deze webverzoeken moet een beveiligingstoken bevatten, zodat het niet toegankelijk is voor hackers. Zorg ervoor dat u dit token nooit op internet blootstelt of verstuurt via onbeveiligde communicatie. Als u vermoedt dat iemand mogelijk toegang heeft tot deze token, zorg er dan voor dat u deze onmiddellijk wijzigt.

TapHome API inschakelen op Core

Open Instellingen → Apparaten blootstellen en voeg een nieuwe interface toe: TapHome API.

Bepaal welke apparaten u op deze manier wilt bedienen. Houd er rekening mee dat degene die uw beveiligingstoken kent, ook alle apparaten kan bedienen die u hier hebt gedefinieerd.

Open het apparaat uit de lijst. Het toont u voorbeelden van URL-verzoeken voor typische acties die met dit apparaat kunnen worden uitgevoerd.

Bijv. Drukknop om garagedeur te openen:

Klik erop om deze URL naar het klembord te kopiëren.

Om de inhoud van de URL aan te passen, zie meer technische details over TapHome API

iOS: Siri-snelkoppelingen

1. Open (of installeer) app Shortcuts van Apple
    2. Selecteer Een snelkoppeling maken
    3. Selecteer Actie toevoegen
    4. Selecteer in het eerste gedeelte Web
    5. Kies in het pop-upvenster Web in de sectie Webverzoeken de optie Inhoud van URL ophalen
    6. Plak de URL die je hebt gekopieerd naar het klembord in de TapHome-app → Apparaten vrijgeven → TapHome API
    7. Stel de naam van de snelkoppeling in. Bewaar het

1. U kunt uw snelkoppeling testen door op de afspeelknop in de rechter benedenhoek te drukken, of door "Hey Siri" te zeggen, met de naam van uw snelkoppeling. Bijv. "Hej Siri, open the gate"

Android: aangepaste widgets

1. Download een app van derden, waarmee u HTTP-verzoeken kunt verzenden, bijvoorbeeld HTTP Request Shortcuts. Meer informatie over dit project is te vinden op GitHub
    2. Maak in de app een Nieuwe snelkoppeling , stel de naam en het pictogram in
    3. Selecteer in Basic Request Settings de GET -methode en plak de URL van de TapHome-app
    4. Optioneel kunt u ook Response Handling wijzigen in " Response in Toast (errors only) "
    5. Selecteer in het contextmenu Place On Home Screen
    6. Nu zou u uw snelkoppeling op het startscherm van uw telefoon moeten zien