• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Gree airconditioning

TapHome is het enige gebouwbeheersysteem met Modbus-integratie voor Gree-airconditioners. TapHome biedt geavanceerde logische programmering, visualisatie en de gebruikersinterface op Windows, iOS of Android. Optionele gratis cloudinfrastructuur is automatisch beschikbaar voor inbedrijfstelling, controle en updates op afstand.

Als de AC-unit geen Modbus-gateway bevat, moet u Gree ME50-00EG (M) -gateway kopen om Modbus-communicatie tussen uw Gree AC-unit en TapHome tot stand te brengen.

Voor de integratie van Gree AC in TapHome moet u de MODBUS RS485-gateway gebruiken die standaard al in de U-MATCH-serie DC-inverter-airconditioners is opgenomen.

Gebruik twee FTP / UTP-draden om RS485 A / B op de Gree-unit aan te sluiten op de gratis TapHome Core BUS A / B. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om Modbus-apparaten te combineren met andere niet-Modbus-apparaten op dezelfde Core BUS. Als u meer dan één AC-eenheid heeft, kunt u dezelfde Core BUS gebruiken. In dit geval moet u ervoor zorgen dat u dezelfde algemene Modbus-instellingen hebt voor alle AC-eenheden (baudsnelheid, databits, pariteit, stopbit). Voor elke AC-unit moet u een unieke Slave-ID gebruiken waarmee TapHome elke unit correct kan adresseren. Alle Modbus-instellingen aan Gree-zijde zijn beschikbaar via Smart Zone Controller (raadpleeg de pdf-handleiding hieronder, pagina's 44-49).

Ga naar de TapHome-applicatie Instellingen Hardware TapHome-BUS en schakel de BUS uit waarop de Gree AC-unit is aangesloten. Gebruik in Instellingen Hardware "Nieuwe interface toevoegen" en selecteer ModbusRTU. Kies BUS (die in de vorige stap is gedeactiveerd). Opslaan. Zo ziet het resultaat na deze stap eruit:

Ga terug naar de Modbus RTU-pagina en gebruik de knop "Toevoegen van sjabloon" om de "Gree_AC" -sjabloon te kiezen uit de lijst met sjablonen. Deze stap voegt overeenkomstige apparaten (bedieningselementen) in die nodig zijn om de Gree AC-eenheid vanuit TapHome te beheren.

Als u meer dan één AC-eenheid op TapHome op dezelfde BUS hebt aangesloten, herhaalt u deze handleiding voor elk daarvan dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat elk Modbus-controlepakket van AC-eenheden dat is geladen vanuit de Gree_AC-sjabloon de juiste unieke slave-ID heeft die eerder in stap 1 via de Smart Zone Controller is geconfigureerd.

Hier is hoe het eindresultaat eruit ziet op TapHome Dashboard: