• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Configuratie-wizard jaloezieën

Om de wizard te starten, ga naar de service-instellingen van de zonwering en gebruik de knop START WIZARD:

De configuratiewizard voor jaloezieën helpt het installatieprogramma de jaloezietiming correct in te stellen. Wanneer de parameters niet correct zijn ingesteld, bewegen de jaloezieën tijdens langdurig gebruik meestal naar één kant - naar boven of naar beneden. Nadat de jaloezie een aantal keren is verplaatst nadat deze is geïnstalleerd, beweegt deze niet helemaal naar beneden of helemaal naar boven. In de toepassing zal de positie van de jaloezie verschillen van de werkelijke positie.

Om de wizard te starten, ga naar de service-instellingen van de zonwering en gebruik de knop START WIZARD:

Merk op dat de wizard de parameters van de jaloezietimers tijdens zijn werking zal wijzigen.

De startwizard toont de volgende pagina:

Het is noodzakelijk om te beginnen met kalibratie van de starttijd van de motor. Als dit niet correct gebeurt, kunnen andere parameters niet correct worden gekalibreerd.

Stap 1: Kalibreer de duur totdat de motor begint te bewegen

Het doel van deze stap is het meten van de tijd die de motor nodig heeft om te beginnen met bewegen.

Zorg er in de eerste stap voor dat de blinds volledig omhoog zijn. Klik op MOVE UP om de jaloezie 1 seconde omhoog te bewegen, of houd deze knop ingedrukt om de jaloezie te bewegen totdat de knop wordt losgelaten.

Klik op Volgende wanneer blind is.

De jaloezie gaat nu 10 seconden omlaag. Wacht tot het stopt en markeer de blinde positie. U kunt een sticker gebruiken.

Wanneer de sticker op zijn plaats staat en de positie van de jaloezie aangeeft, klikt u op Volgende .

Blind gaat weer omhoog.

Wanneer de jaloezie stopt op de bovenste positie, vink dan Blind volledig aan en klik Volgende .

Nu gaat blind 10 seconden naar beneden - maar in 20 stappen. Als de timer niet precies is ingesteld, leidt het meerdere keren herhalen van kleine stappen tot accumulatie van de timingfout.

Wanneer het klaar is, vergelijkt u de werkelijke positie van de jaloezie met de positie van de sticker.

Na vergelijking vinkje en klik op Volgende.

Nu is er tijd om de opstarttijd van de blinde beweging aan te passen aan wat werd waargenomen.

Verhoog de startduur als de motor de markering niet heeft bereikt, verminder als de markering werd overschreden. Gebruik kleine stappen - zoals verandering 5ms of 10ms om deze parameter kostbaar in te stellen. Klik na de aanpassing van de duur op Herhalen . De test wordt opnieuw uitgevoerd. Vergelijk na de test de actuele positie van de jaloezie opnieuw met de positie van de sticker. Een verschil van minder dan 5 millimeter is ok. Als het verschil groter is, past u de tijd aan en voert u de test opnieuw uit.

Stap 2: Kalibreer de duur van het niveau

Het doel van deze stap is het meten van de tijd die de zonwering nodig heeft om van boven naar beneden te gaan.

Zorg er in de eerste stap opnieuw voor dat de jaloezie volledig omhoog staat.

• Klik 10 seconden bewegen totdat de jaloezie bijna onderaan is. Het is belangrijk dat de jaloezie niet binnen deze 10 seconden de bodem bereikt.
    • Klik Verplaats gedurende 1 seconde totdat de jaloezie bijna onderaan is.
    • Pas de blinde positie aan met stappen van 0,1 seconde om de bodem te bereiken. Wanneer u jaloezieën gebruikt met een mechanische knop die de jaloezie stopt wanneer deze de onderste positie bereikt, is het handig als u naar de bedieningsrelais van het TapHome-apparaat kunt luisteren. Alleen wanneer de besturing dicht is, maar de jaloezie niet beweegt, moet de tijd worden verkort.

Klik op Volgende wanneer de blind zich in de onderste positie bevindt.

Gebruik in de volgende stap dezelfde procedure als in stap 2 - alleen de jaloezie gaat omhoog. Houd er rekening mee dat meestal een beetje meer tijd nodig is om omhoog te gaan. Klik op Voltooien wanneer het scherm in de hoogste positie staat en de tijd correct is.

Stap 3: Kalibreer de duur van de hoek

Zorg er eerst weer voor dat de jaloezie in de bovenste positie staat.

Nadat u op Volgende hebt geklikt, wordt de pagina met de gekozen positie voor hoekkalibratie weergegeven.

• Ga dicht naar boven zal de jaloezie naar 20% niveautijd of 5 seconden verplaatsen - wat kleiner is.
    • Ga dicht bij de bodem zal de jaloezie verplaatsen naar 80% van de niveautijd of 5 seconden vanaf de onderkant - wat kleiner is. Dit is de aanbevolen optie.
    • Omlaag verplaatsen zal toelaten om de positie handmatig aan te passen. Elke klik zal de blinde 1 seconde naar beneden verplaatsen.

Na het klikken op Volgende wordt de pagina voor het aanpassen van de hoektijd weergegeven.

Klik eerst op Testhoek - dit zal een enkele hoekverandering uitvoeren. Pas de tijden aan totdat de jaloezie volledig open is - maar deze beweegt niet omhoog. Pas eerst beide keren dezelfde waarden aan.

Markeer na het afstellen van de enkele hoektijd de blinde positie met een sticker zoals in Stap 1 hierboven. Klik vervolgens op Hoektest herhalen om erachter te komen of de jaloezie niet naar boven / naar boven beweegt tijdens veel hoekveranderingen - of er zich een potentiële duurfout ophoopt. Markeer de nieuwe positie voordat u de test opnieuw herhaalt voor het geval de blinde positie tijdens de eerste test is veranderd.

Klik op Voltooien als de parameters correct zijn.