• Uitdrukkingen / Scripttaal
  • Gebruikers en machtigingen
  • Back-up, back-up herstellen, terugzetten naar fabrieksinstellingen
  • Software release notes
  • Vereisten voor de gecontroleerde apparaten

Water Verwarming

Communicatie met warmtepomp is vereist als TapHome informatie moet krijgen over de verwarmings- of koelmodus. Meestal ondersteunen warmtepompen het Modbus-communicatieprotocol. Als Modbus niet beschikbaar is, moet een potentiaalvrije invoer of uitvoer worden gebruikt om de modus te detecteren of in te stellen. Als er warmtepomp beschikbaar is, geeft TapHome de warmtepomp opdracht om van modus te wisselen. Als uitvoer beschikbaar is, krijgt TapHome van de warmtepomp een melding welke modus momenteel actief is.

Naast de verwarmings- / koelmodus is communicatie met warmtepomp niet vereist. Installatiebedrijf dat verantwoordelijk is voor het verwarmings- / koelsysteem moet garanderen dat er voldoende doorstroming is in het primaire circuit als alle kleppen gesloten zijn. Universele oplossing is het gebruik van een hydraulische schakelaar.

TapHome werkt als een thermostaat - het biedt zoneregeling van de temperatuur.

TapHome-uitvoerapparaten schakelen thermo-elektrische kleppen in het verwarmings- / koelverdeelstuk. We raden aan om een kabel met meerdere draden tussen de elektrische verdeelkast en het spruitstuk te leggen om ervoor te zorgen dat alle kleppen in het spruitstuk worden verbonden door een afzonderlijke draad plus een gemeenschappelijke neutrale draad. Gebruik 230VAC thermo-elektrische kleppen. FTP-datakabel is nodig vanuit elke kamer naar de elektrische verdeelkast. Dit dient voor het aansluiten van temperatuursensoren en / of thermostaten.

Soms is het nodig om de circulatiepomp te regelen. Dit moet worden bevestigd door het bedrijf dat een verwarmings- / koelsysteem levert. Circulatiepomp wordt bestuurd door relaisuitgang op 12DO-module. Het relais wordt elke keer ingeschakeld wanneer ten minste één klep wordt geopend.

Elektrische verwarming

• Voordat de vloer wordt bedekt, plaatst u vloertemperatuursensoren met een minimale afstand van 1 m van de muur.
    • Voer een FTP-kabel een voor een van de elektrische verdeelkast naar de kamers. Een kabel loopt door alle kamers.
    • Leg de voedingskabels voor verwarming van de elektrische verdeelkast naar elke kamer afzonderlijk.

Airconditioning

• Informeer bij de leverancier van de airconditioning welk merk en model wordt gebruikt. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor elke fabrikant / model.
    • De meest effectieve merken om te bedienen door TapHome:
      • LG kan rechtstreeks worden bestuurd via RS485-communicatie.
      • FTP-kabel is nodig om van verdeelkast naar buitenunit te worden getrokken.
      • Buitenunit moet worden voorzien van een PI485-uitbreidingskaart (beschikbaar op TapHome eshop).
      • Alle buitenunits zijn compatibel met PI485 behalve de kleinste voor 2 binnenunits - MU15.
      • Meer info hier.
      • Daikin kan worden bestuurd via een lokaal netwerk
      • Communicatie via TCP / IP in lokaal netwerk (geen internetverbinding vereist).
      • Compatibel met split-units die Daikin Online Controller ondersteunen
      • Meer info hier.

Shading

• Bestel zonweringsmotoren zonder afstandsbedieningen. U hebt alleen een kale motor (bijv. Somfy WT) met vier kabels nodig - PE, N, Fase omhoog, Fase omlaag.
    • Leg een afzonderlijke voedingskabel van elke motor naar de elektrische verdeelkast.
    • Leg een FTP-datakabel van schaduwschakelaars vanuit elke kamer afzonderlijk naar de elektrische verdeelkast.
    • Zorg ervoor dat een FTP-datakabel wordt uitgetrokken aan de gevel aan de rand van de zuid / westkant van het huis waar de meeste ramen met schaduw zich bevinden.

• Drukknoppen voor de bediening van jaloezieën moeten worden geleverd door een elektricien en niet door de leverancier van het zonweringsysteem om ervoor te zorgen dat deze knoppen compatibel zijn met TapHome (monostabiele drukknoppen, zonder elektronische of mechanische blokkering die doorgaans wordt gebruikt voor het bedienen van de jaloezieën). Als bijkomend voordeel kunnen deze knoppen hetzelfde ontwerp hebben als de rest van de drukknoppen in het gebouw.

Verlichting

• Alleen datakabels gaan naar de schakelaars. We raden aan om FTP te gebruiken en afscherming niet aan te zetten. De topologie kan willekeurig zijn - serie, ster of boom.
      • Plaats de stroomkabels van de elektrische verdeelkast direct op de lampen.

Ventilatie

• Leg een FTP-gegevenskabel tussen de elektrische verdeelkast en de luchtventilatie-eenheid.
    • Voorkeurscommunicatie met luchtventilatie-eenheden vindt plaats via het Modbus-protocol.
    • Als Modbus niet beschikbaar is, kan ook een 0-10V-ingang op de ventilatie-unit worden gebruikt om deze te regelen

IP-camera's / CCTV

De camera's moeten het Onvif-communicatieprotocol ondersteunen TapHome biedt geen opslagruimte voor opnames, alleen realtime videostream via de TapHome-app.

Intercoms

De intercoms moeten het SIP-communicatieprotocol ondersteunen LAN-kabel moet van router naar deurbel worden getrokken. Een andere kabel voor het voeden van de intercom als deze niet door PoE wordt gevoed. Sommige intercoms bieden bediening van poorten / deuren en lichten. Indien niet geleverd door een intercom, moeten twee afzonderlijke draden van verdeelkast naar elk bestuurd apparaat worden getrokken.