• Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • TapHome naar Modbus RTU / ASCII / TCP

Ondersteunde communicatielagen

• Modbus RTU via RS485 (terminals BUS 1, BUS 2 of BUS 3)
    • Modbus ASCII via RS485 (terminals BUS 1, BUS 2 of BUS 3)
    • Modbus TCP (via ethernet, verbinding maken met lokaal IP-adres of VPN)

Opstelling

1. Open Instellingen → Apparaten blootstellen en selecteer Interface toevoegen. Selecteer Modbus RTU, Modbus ASCII of Modbus TCP.
    2. Definieer communicatie-eigenschappen
      • 2.1 Modbus RTU of ASCII: Terminal (BUS 1, BUS 2 of BUS 3), baudrate, pariteit, databits, stopbits
      • 2.2 Modbus TCP: TCP-poort. (IP-adres wordt specifiek ingesteld voor elk apparaat)
    3. Voeg apparaten toe die moeten worden blootgesteld
      • Elk apparaat geeft een kort overzicht van hoe u er toegang toe kunt krijgen in een systeem van derden

Voorbeeld: schakelaar:

Modbus TCP gebruiken om verbinding te maken met een ander systeem

Simply Modbus (http://www.simplymodbus.ca/) is een geweldige bron als u niet bekend bent met het protocol. Met open source libraries voor Modbus kunt u de TapHome-installatie verbinden met elk ander systeem dat de mogelijkheid heeft om een eenvoudige driver te ontwikkelen:

• NModbus4 - C # implementatie van het Modbus-protocol (GitHub: https: //github.com/NModbus4/NModbus4)
    • libmodbus - Een Modbus-bibliotheek voor Linux, Mac OS X, FreeBSD, QNX en Windows (GitHub, http: //libmodbus.org)
    • pymodbus - Een volledig modbus-protocol geschreven in python (GitHub: https: //github.com/NModbus4/NModbus4)
    • digitalpetri / modbus - Hoogwaardige, niet-blokkerende, nulbufferkopiërende Modbus voor Java (GitHub: https: //github.com/NModbus4/NModbus4)
    • goburrow / modbus - Fouttolerante implementatie van modbus-protocol in Go (golang) (GitHub: https: //github.com/NModbus4/NModbus4)
    • node-modbus-tcp - NodeJS Modbus TCP / IP (GitHub)

Debugging Modbus RTU connection

Modbus RTU gebruikt de fysieke RS485-laag. Overweeg om de integratie te versnellen een parallelle aansluiting van de RS485 USB-converter op uw pc om de communicatie te zien.

Standaard USB naar RS485-converter: http://sk.farnell.com/ftdi/usb-rs485-we-1800-bt/cable-usb-rs485-serial-converter/dp/1740357.

Terminal software voor Windows: http://www.der-hammer.info/terminal/.