• Tik op Home-apps
  • Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • ZigBee ondersteunde apparaten

1. Sunricher

1.1. SR ZG9101SAC-HP

Inbouw ZigBee radio-apparaat voor het dimmen van verlichting. Volg de instructies in de apparaathandleiding. Houd er rekening mee dat het voor het koppelen noodzakelijk is om de LED-lamp op het apparaat aan te sluiten voor een goede werking. Zet de gateway ZigBee in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Druk vervolgens 5 keer continu kort op de Reset -toets of schakel het apparaat 5 keer continu in als de Prog -toets niet toegankelijk is. Het verbonden lampje knippert 5 keer en blijft dan branden, waarna het apparaat op gevonden apparaten verschijnt.

Voeg op de gekoppelde module Analog output device toe.

1.2. SR ZG9080A

ZigBee inbouwapparaat voor AC-jaloeziebesturing. Volg de instructies in de apparaathandleiding. Houd er rekening mee dat het voor het koppelen nodig is om de jaloezieën of schuifrails op het apparaat aan te sluiten en de positie te kalibreren. Druk voor dia's tweemaal kort op de knop K1. Voor jaloezieën, druk driemaal kort op de knop K1, de kalibratie start automatisch.

Na de kalibratie zet u de gateway ZigBee in de koppelingsmodus en drukt u vervolgens vijf keer op rij kort op de knop K2 (of reset de voeding van het apparaat 5 keer achter elkaar). Er zal een reactie zijn van de motor dat de controller met succes aan het netwerk is toegevoegd. Vervolgens verschijnt het apparaat op gevonden apparaten.

Voeg op een gekoppelde module een Blind- of Slide-apparaat toe. Het is ook mogelijk om de kalibratie nu te starten in de service-instellingen van het apparaat.

1.3 SR ZG9100A

Inbouw potentiaalvrij ZigBee radioschakelaar met 1 relais. Volg de instructies in de apparaathandleiding. Houd er rekening mee dat het voor het koppelen nodig is om het uitvoerapparaat aan te sluiten voor een juiste werking. Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Druk vervolgens 5 keer achter elkaar kort op de Reset -toets of schakel het apparaat 5 keer achter elkaar opnieuw in als de Prog. -toets niet toegankelijk is. Het verbonden lampje knippert 5 keer en blijft branden, waarna het apparaat op gevonden apparaten verschijnt.

Op gekoppelde module toevoegen Digitaal uitvoerapparaat.

1.4 SR ZG2801-K2

ZigBee drukknop in frame met 4 microschakelaars. Volg de instructies in de apparaathandleiding. Verwijder eerst het apparaat uit het oude ZigBee netwerk, indien nodig. Houd de Aan / Uit -knop minimaal 5 seconden ingedrukt totdat de LED-indicator aangaat en druk dan onmiddellijk 5 keer op de Aan / Uit -knop - de LED-indicatoren knipperen meerdere keren. Zet ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de Aan / Uit -knop minimaal 5 seconden ingedrukt totdat de LED-indicator aangaat en druk dan onmiddellijk kort op de Helderheid-knop . Als de LED-indicatoren meerdere keren snel knipperen, betekent dit dat het apparaat aan het koppelen is met de ZigBee gateway en zou moeten verschijnen in de gevonden apparaten.

Op gekoppelde module toevoegen Aan / Uit / Niveau bedieningsdrukknop, Kleur bedieningsknop en Kleurtemperatuur bedieningsknop. Houd er rekening mee dat de fysieke aan / uit-drukknop op het apparaat niet werkt als het apparaat lang wordt ingedrukt - deze functie wordt gebruikt om het apparaat te koppelen en te resetten. Voor niveauregeling moet de helderheidsdrukknop lang worden ingedrukt.

2. Philips hue

Ondersteund worden Philips hue-lampen - white ambiance en white and color ambiance. In beide gevallen is het eerst nodig om de lamp uit het vorige ZigBee netwerk te verwijderen.

De lamp die op de Hue-bridge is aangesloten, wordt via de Hue-app van de bridge verwijderd. Als niet bekend is waar de lamp is aangesloten, probeer hem dan te koppelen met een Hue bridge door het serienummer van 6 tekens in de Philips Hue-app in te voeren. Verwijder het daarna van de brug.

Een niet-gekoppelde hue-lamp maakt verbinding met de TapHome ZigBee nadat de gateway in de koppelingsmodus is gezet door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken en de hue-lamp in te schakelen.

2.1. White Ambiance-lamp

Voeg op een gekoppelde module een analoog uitvoerapparaat toe.

2.2. Witte en kleurensfeer

Voeg op een gekoppelde module een RGB-lichtapparaat toe.

3. IKEA

3.1. TRADFRI LED-lamp

Bereid de lamp voor door deze aan te sluiten op de voeding met aan / uit-schakelaar. Begin met de lamp aan. Zet de gateway ZigBee in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Schakel vervolgens de lamp 6 keer uit en weer in - met kort aan en langer uit. Tijdens deze impulsen hoeft de lamp niet in te schakelen. Laat aan het einde de lamp aan. Als hij correct is gereset, wordt hij kort ingeschakeld en vervolgens omlaag en omhoog gedimd totdat het koppelen is voltooid.

Voeg op de gekoppelde module Analoog uitvoerapparaat toe.

3.2. TRADFRI AAN / UIT-schakelaar

Zet de gateway ZigBee in de koppelingsmodus door te klikken op Nieuwe apparaten zoeken. Druk 4 keer achter elkaar op de koppelingsknop (onder de achtercover naast de batterij). Het rode lampje aan de voorkant moet een paar keer knipperen en dan uit. Na een paar seconden gaat hij weer aan en pulseert. Wanneer aangesloten, gaat het licht uit.

Voeg op de gekoppelde module twee drukknoppen toe: aan/niveau-drukknop en uit/niveau-drukknop. Werkt correct met kort en lang indrukken.

3.3. TRADFRI-bedieningsuitgang

Zet ZigBee in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de Reset -knop ingedrukt (gaatje onder het lampje, bovenaan (onderaan als VK) van het stopcontact ) met een paperclip totdat het witte licht begint te vervagen. Houd de knop nog een paar seconden vast en laat dan los.

Op gekoppelde module toevoegen Digitaal uitvoerapparaat.

3.4. TRADFRI bewegingssensor

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Druk vier keer achter elkaar op de koppelingsknop. Het rode lampje aan de voorkant moet een paar keer knipperen en dan uit. Na een paar seconden gaat hij weer aan en pulseert. Wanneer aangesloten, gaat het licht uit.

Voeg op gekoppelde module Reed-contact toe. Houd er rekening mee dat dit apparaat nooit een "no moving" -gebeurtenis verzendt, dus het wordt automatisch gewist in TapHome Core. Het zal de bewegende gebeurtenis ook niet eerder dan ongeveer een minuut na de vorige gebeurtenis verzenden.

3.5. TRADFRI signaal repeater

Zet de ZigBee-gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Druk gedurende 5 seconden op de resetknop van het apparaat met een paperclip. Tijdens het koppelen knippert / dimt de LED langzaam. Zodra het koppelen is voltooid, blijft de LED branden.
    Er zijn geen apparaten toegevoegd aan deze module - het werkt alleen als een repeater.

4. Xiaomi

4.1. Aqara temperatuur-, vochtigheids- en druksensor

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de Reset -knop op het apparaat + - 5 seconden ingedrukt totdat het blauwe lampje begint te knipperen. Hierna zal het apparaat koppelen met de gateway.

Voeg op een gekoppelde module twee apparaten toe: temperatuursensor en druksensor.

4.2. Aqara bewegings- en verlichtingssterkte sensor

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de reset -knop op het apparaat + - 5 seconden ingedrukt totdat het blauwe lampje begint te knipperen. Hierna zal het apparaat koppelen met de gateway.

Voeg op de gekoppelde module twee apparaten toe: reed-contact en helderheidssensor.

4.3. Aqara deur- en raamcontactsensor

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de reset -knop op het apparaat + - 5 seconden ingedrukt totdat het blauwe lampje begint te knipperen. Hierna zal het apparaat koppelen met de gateway.

Voeg op de gekoppelde module reed-contactapparaat toe.

4.4. Aqara waterlekkagesensor

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd ZigBee op het apparaat + - 10 seconden ingedrukt totdat het blauwe lampje drie keer knippert, laat de waterlogo en wacht. Hierna zal het apparaat koppelen met de gateway.

Voeg op gekoppelde module reed-contactapparaat toe.

4.5 Aqara Single Switch Module T1 (met / zonder nulleider)

Schakel de module na het bekabelen in nadat u de ZigBee-gateway in de koppelingsmodus hebt gezet door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Als het koppelen niet lukt, wacht dan tot de zoekprocedure volledig is voltooid. Reset vervolgens de netwerkinstelling van de module. Houd de drukknop op de module 8 seconden ingedrukt of zet de externe schakelaar 5 keer aan en uit om de netwerkinstellingen te resetten wanneer de externe schakelaar is aangesloten. De blauwe led op de module moet snel knipperen.

Schakel vervolgens de module uit, start de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken en schakel de module in.

5. SONOFF

5.1. Contactvoeler

Zet de gateway ZigBee in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de reset -knop 5 seconden ingedrukt totdat de LED-indicator drie keer knippert, wat betekent dat het apparaat is gekoppeld modus.

Voeg op de gekoppelde module een reed-contactapparaat toe.

5.2. Temperatuur- en vochtigheidssensor

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de resetknop 5 seconden ingedrukt totdat de LED-indicator drie keer knippert, wat betekent dat het apparaat in de koppelingsmodus is.

Voeg op een gekoppelde module temperatuursensorapparaat toe.

5.3. Draadloze knop

Zet de gateway ZigBee in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd de reset -knop 5 seconden ingedrukt totdat de LED-indicator drie keer knippert, wat betekent dat het apparaat is gekoppeld modus. De resetknop bevindt zich in het apparaat, dus het is noodzakelijk om de apparaatafdekking te openen.

Voeg op gekoppelde module Uit / Niveau drukknop toe. Houd er rekening mee dat dit apparaat geen ondersteuning biedt voor lang drukken - bij lang drukken verzendt het een opdracht uit.

5.4. Bewegingssenso

Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Een eerder niet-gekoppeld apparaat (gloednieuw) gaat automatisch naar de koppelingsmodus na het inschakelen. In het andere geval houdt u de resetknop door het kleine gaatje bovenaan ongeveer 5 seconden ingedrukt totdat het lampje meerdere keren knippert. Het apparaat gaat dan in de koppelingsmodus.

Voeg op een gekoppelde module Reed-contactapparaat toe.

5.5. ZBMini-schakelaar Zet de ZigBee-gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Een eerder niet-gekoppeld apparaat (gloednieuw) gaat automatisch naar de koppelingsmodus na het inschakelen. In het andere geval houdt u de resetknop bovenaan ongeveer 5 seconden ingedrukt tot het lampje meerdere keren knippert. Het apparaat gaat dan in de koppelingsmodus.

Voeg op een gekoppelde module een digitaal uitgangsapparaat toe.

6. Eurotronic

6.1. Kachel thermostaat voor radiatorkraan

Volg de instructies in de montagehandleiding en monteer eerst de thermostaat op de radiatorkraan. Schakel hem vervolgens in en laat hem de thermostaat mechanisch op de klep kalibreren. Zet de ZigBee gateway in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Houd Boost-, + en - -knoppen samen ingedrukt - een telling van 1 tot 10 wordt op het scherm weergegeven. Laat los zodra 'rES' wordt weergegeven. Raak Boot eenmaal aan nadat 'Jin' is weergegeven om te beginnen met koppelen met het ZigBee netwerk. Zodra het koppelen is gelukt, moeten 'Ins' worden weergegeven en moet de boostknop groen knipperen.

Op gekoppelde module Thermostaatapparaat toevoegen.

7. SMaBiT

7.1. Wandthermostaat met relais
    Zet de ZigBee in de koppelingsmodus door op Nieuwe apparaten zoeken te klikken. Een eerder niet-gekoppeld apparaat (gloednieuw) geeft Geen NET weer en gaat in de koppelingsmodus na het ingedrukt houden van de + -knop tot kort Joi wordt weergegeven. Gebruik in het andere geval de volgende resetprocedure:

Om de wandthermostaat in een nieuw smarthome-systeem te kunnen registreren, is het nodig deze eerst te resetten.

Houd beide (+ en-) knoppen 5 seconden ingedrukt. "Pro" verschijnt op het display. Druk net zo vaak op de "+" knop als het woord "RST" aan de rechterkant verschijnt via "Pro". Druk nu nogmaals op beide knoppen. Eerst verschijnt "Ja" op het display. Het apparaat start daarna opnieuw op. Als er minder dan 30 seconden zijn verstreken sinds de batterijen zijn geplaatst, kunt u deze stap overslaan.

Houd beide knoppen nogmaals 5 seconden ingedrukt. "Pro" verschijnt op het display. Druk zo vaak op de "+" knop dat het woord "lezen" dwars door "Pro" heen verschijnt. Druk nogmaals op beide knoppen. Eerst verschijnt "Ja" op het display. Het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden verwijderd. Op het scherm wordt het bericht "geen netwerk" in plaats van de temperatuur. U kunt de thermostaat nu opnieuw registreren. Als "Nee" op het display verschijnt, hebt u meer dan 30 seconden gewacht met invoeren sinds de batterijen zijn geplaatst of na het succesvol voltooien van stap 1. Herhaal de procedure vanaf stap 1.

Voeg op een gekoppelde module Thermostaatapparaat toe.