• Tik op Home-apps
  • Uitdrukkingen
  • Systeemarchitectuur per projecttype
  • Gebruikers en machtigingen
  • ZigBee

1. ZigBee gateway toevoegen aan TapHome Bus

Gebruik dezelfde procedure als voor elk TapHome-apparaat om de gateway ZigBee toe te voegen aan TapHome Bus. Kies in het TapHome Bus-venster - 'Nieuwe apparaten zoeken' - en wacht tot ZigBee Gateway is toegevoegd aan de bus. Nu kun je het vinden in de TapHome Bus-apparaten:

2. Nieuwe interface toevoegen

Kies in de Hardware-opties 'Nieuwe interface toevoegen' en selecteer ZigBee uit de lijst:

Klik in de ZigBee interface op ' ZigBeeGatewayId' en kies uit eerder gevonden ZigBee gateways.

3. Initialisatie van ZigBee netwerk

Wanneer u een nieuw ZigBee netwerk maakt en de lijst met apparaten die zijn toegevoegd in de ZigBee interface leeg is, is het mogelijk om een nieuw ZigBee netwerk te initialiseren:

Als u op deze optie klikt, verschijnt een waarschuwing met beschrijving. Als u doorgaat, worden alle eerder opgeslagen instellingen in de gateway ZigBee verwijderd en worden automatisch een nieuwe netwerk-PAN-ID, uitgebreide PAN-ID en netwerksleutels gegenereerd en opgeslagen in de gateway.

Het is ook nodig om het ZigBee kanaal te selecteren. Houd er rekening mee dat ZigBee kanalen zich in dezelfde ZigBee bevinden als het wifi-netwerk:

Probeer een kanaal te gebruiken dat niet direct overeenkomt met de kanalen die in uw wifi-netwerk worden gebruikt.

4. Initialiseer het ZigBee netwerk opnieuw

Als je al een ZigBee netwerk hebt gemaakt en apparaten hebt toegevoegd, maar je moet de ZigBee gateway wijzigen vanwege een fout, voeg dan eerst een nieuwe ZigBee gateway toe in plaats van de oude een en klik vervolgens op de knop Opnieuw initialiseren:

Alle eerder toegevoegde apparaten moeten opnieuw op het netwerk worden aangesloten - sommige moeten gewoon worden in- en uitgeschakeld (zoals gloeilampen) - andere moeten worden geactiveerd (zoals drukknoppen) en sommige moeten opnieuw in de koppelingsmodus worden gezet.

5. ZigBee-apparaten toevoegen

Het aantal modules aangesloten op één Zigbee gateway is beperkt tot 15!

In ZigBee worden netwerkapparaten toegevoegd tijdens een procedure die paren wordt genoemd. Volg de instructies in de ondersteunde apparaten of de gebruikershandleiding van het apparaat om een apparaat in de koppelingsmodus te zetten. Voordat u een apparaat in de koppelingsmodus zet, moet u op de knop 'Nieuw apparaat zoeken' klikken:

Nu is het koppelen met ZigBee Gateway gedurende één minuut ingeschakeld. Houd er rekening mee dat er slechts één apparaat tegelijk in de koppelingsmodus mag worden gezet. Het apparaat wordt altijd toegevoegd als ZigBee module. Tijdens het koppelen wordt het apparaat ZigBee onderzocht op ondersteunde functies, en volgens de resultaten kunnen TapHome-apparaten aan de module worden toegevoegd. Nadat een nieuw apparaat is gevonden, keert u terug naar de ZigBee interface en kiest u een module uit de lijst:

Als het apparaat tijdens het koppelingsproces alle parameters beantwoordt, worden de fabrikantnaam en de model-ID van het apparaat weergegeven. Er is ook een selectievakje - 'Toevoegen van alle apparaattypen inschakelen' - dit kan worden gebruikt om elk apparaat aan de module toe te voegen, of als het apparaat niet correct informeert over ondersteunde functies. Als dit niet is aangevinkt, worden alleen ondersteunde apparaten aangeboden als u op de knop 'Apparaat toevoegen' klikt.

Als dit selectievakje is aangevinkt, worden alle daadwerkelijk geïmplementeerde apparaten aangeboden.

Als u een apparaat uit de lijst selecteert, wordt een apparaat in de modulelijst gemaakt. Als u bijvoorbeeld voor het vorige apparaat RGB-licht selecteert, wordt ZigBee RGBW-licht gemaakt in de lijst met module-apparaten:

Houd er rekening mee dat er ZigBee modules zijn die meer dan één TapHome-apparaat ondersteunen - bijvoorbeeld temperatuur-, vochtigheids- en druksensor - in dit geval moet u twee apparaten toevoegen - temperatuur- / vochtigheidssensor en druksensor:

6. ZigBee-apparaten en -modules verwijderen

Net als bij alle andere TapHome-apparaten is het mogelijk om een knop 'Verwijderen' te vinden in de service-instellingen om apparaten te verwijderen. In het geval van ZigBee , kunt u elk apparaat in de module afzonderlijk verwijderen, maar als u de module verwijdert, worden alle gekoppelde apparaten in één keer verwijderd. In feite betekent het verwijderen van de module ook het verzenden van een ' ZigBee commando naar het ZigBee -apparaat. Apparaten die werken op de hoofdvoeding accepteren dit verzoek en verlaten het netwerk - dan zijn ze meestal klaar om te worden gekoppeld aan een nieuw ZigBee netwerk. Apparaten die op de batterij werken, bevinden zich meestal in de slaapmodus, dus het wordt aanbevolen om ze wakker te maken (door op de drukknop, resetknop, enz.) Te drukken voordat u het 'vertrek'-commando verzendt. Als het apparaat in dit geval het 'verlaten'-commando niet accepteert, wordt het toch van de daadwerkelijke gateway verwijderd en moet het handmatig worden gereset voordat het kan worden gekoppeld aan een nieuw netwerk (zie beschrijvingen in ondersteunde apparaten).